Top
Over de vaargidsen

Vaargidsen zijn nodig bij voorbereiding van een reis, maar ook leuk: voorpret!

Pilots, vaargidsen en vaaraanwijzingen zijn er in vele soorten en maten, uiteenlopend van een gids gemaakt door een watersporter die zijn eigen reis heeft beschreven, tot echte pilots die mooi en professioneel zijn uitgegeven. Uitgevers als Delius Klasing, Imray, Hollandia en De Alk & Heijnen maakten prachtige, maar vaak dure boeken. Een nadeel is dat deze boeken een groot gebied beschrijven en in grote oplage gedrukt worden waardoor deze gidsen snel verouderen.
Watersportmediavaargidsen hebben een eigen aanpak. We gaan uit van het idee dat ervaren watersporters ‘hun eigen achtertuin’ het beste kennen; dat geldt voor schrijvers en lezers. De informatie in de Watersportmedia vaargidsen is in eerste instantie opgebouwd uit informatie van de auteurs en wordt door lezers en door deelnemers aan social media sites als ZeilNoord aangevuld. Zie www.watersportmedia.net/zeilnoord
In ‘Noorwegen, de lange weg’ maakte de auteur gebruik van de vele bijdragen van zeilers die deze route recent aflegden
Wie een e-boek downloadt, ontvangt vanzelf de meest recente versie. Aanvullingen en correcties worden geplaatst op de site www.watersportmedia.net en de relevante social media .
De vaargidsen van Watersportmedia beschrijven een relatief klein gebied, zodat de lezer niet hoeft te betalen voor beschrijvingen van gebieden waar hij niet vaart.

Elke vaargids omvat:
 
·         route-informatie
·         haveninformatie
·         achtergrond
·         meteo
·         ervaringen van de auteur
·         links naar mediafragmenten
·         internetlinks