Top
Schaduw over de Wadden
  • Schaduw over de Wadden
14,00

Sam Llewellyn

Deze thriller, Schaduw over de Wadden, gaat door waar het door velen gelezen boek van Erskine Childers ophoudt. Het raadsel van de Wadden ging over de strijd tussen Duitsland en Engeland, en ook deze thriller blijkt gaandeweg over strijd, macht en verraad te gaan.

In het vroege voorjaar van 1903 wordt jachtschipper Charlie Webb ontboden door de Hertog van Leominster voor een geheime ontmoeting met de zeezeilende heer die zich Carruthers noemt. Aan hem de opdracht om voor 1000 pond de Gloria, een tot jacht omgebouwde Oost Engels Smack naar de Duyitse Waddeneilanden te varen. Daar waar het gevaar is van de wandelende zeebanken en verradelijke getijden. zou een scheepswark uit de tijd van Napoleon liggen, met aan boord een kostbare lading.

Charlie is niet naïef en weet dat de adellijke heren op z'n zachtst gezegd niet altijd eerlijk zijn. Bovendien lijkt de mysterieuze Carruthers meer geïnteresseerd in de splinterneiuwe zeemacht van de Duitse Kaiser, dan in welk wrak dan ook. Als Charlie samen met zijn maat Samson Gidney en de brute, gewelddadige wrakkenexpert Captain Dacre op pad gaan, belanden ze in het web van de eilanden. Pas daar wordt hen langzaam duidelijk wat de duistere betekenis van hun geheime missie is. Wint de angst het van hun moed?
Deze thriller begint waar het beroemde boek van Erskine Childers, Het raadsel van de Wadden, ophoudt.
Het is april 1903 en jachtschipper Charlie Webb wordt ontboden door de hertog van Leominster voor een geheime ontmoeting met een mysterieuze zeezeilende heer die zich Carruthers noemt.
Voor duizend pond moet hij de 'Gloria', een tot jacht omgebouwde Engelse smack, naar de Duitse Waddeneilanden zeilen. Maar Charlie weet dat adellijke heren zelden te vertrouwen zijn. En wanneer zijn maat Samson Gidney en wrakkenexpert kapitein Dacre, eenmaal in het web van de eilanden gevangen zitten, wordt pas duidelijk wat de werkelijke betekenis van hun missie is.

Enkele persreacties:
"Een eersteklas en spannend vervolg op 'Het raadsel van de wadden'."- Mail on Sunday
"Geweldig... een opwindend boek."- Sunday Times
"Een meesterwerk, zijn plot zwenkt en draait even onderwacht als de kreken en de prielen zelf en de climax is een spannende race tegen de klok."

Artikelnummer: 1006